Kæledyr og hvordan man kan få allergi overfor dem!

Det sørgelige faktum er, at 10-15% af verdens befolkning har allergi overfor en eller anden form for kæledyr, hvilket ikke bare er irriterende for ejere af kæledyr (og sørgeligt, hvis man ender op med ikke at kunne beholde sit kæledyr), men i nogle tilfælde kan det ligefrem udvikle sig til at være farligt, hvis allergien er alvorlig nok.

Katteallergi er dobbelt så hyppigt som allergi overfor hunde.

Kroppens reaktion er forårsaget af et protein, der findes i dyrets spyt, urin eller skæl. Mennesker er ikke allergiske overfor dyrets pels, men overfor det protein, der sidder fast på dyrets pels, møbler og hvor dyret ellers har færdedes. Disse mikroskopiske flager af skæl flyver også gennem luften. I virkeligheden viser studier, at disse mikroskopiske flager af skæl kan befinde sig i luften helt op til tre år efter, at dyret har befundet sig i hjemmet!!!!

Mange mennesker ønsker at finde ud af, om der er specielle racer, der er særligt allergi venlige, men da alle dyr jo har skæl, er det ikke noget man kan love med sikkerhed. Nogle mennesker kan måske bedre tåle nogle arter af hunde end andre, men der er ingen garanti for 100% allergi fri hunde. Alle dyr producerer allergener i et vist omfang, selvom det i nogle tilfælde kan være af mindre omfang end i andre tilfælde.

De allergiske reaktioner opbygges over tid, efter at man har været i nærheden af et dyr, og man regner med en reaktion i hvert fald helt op til 12 timer efter kontakt med dyret.

Så, da et dyr tilbringer et vist antal timer i huset hver dag,  begynder allergenerne at akkumulere, og en person, som ikke viste tegn på allergi i dyrehandelen, kan begynde at vise symptomer, efter at dyret har været i hjemmet i et stykke tid, ofte allerede efter et døgn.

Og hvad er svaret til mennesker, som ønsker et kæledyr og som er allergisk? Desværre er det eneste, man kan gøre, at prøve at reducere den tid, man udsætter sig for allergenerne fra dyret!

Du kan ikke blive fuldstændig fri for symptomerne. Men det ville være en god ide at holde kæledyret fuldstændigt ude af soveværelset og i særdeleshed nedlægge et totalt forbud mod dyr i sengen.

Dette kan ske at være hårdt for en dyreelsker, men det er ret vigtigt.

I den etablerede lægeverden står man hjælpeløs overfor problemet, og man har kun den mulighed at give forskellige former for medicin, som ofte viser sig ikke at være nok. Der findes desuden et vaccinationsprogram for forskellige former for allergier.

Men der findes hjælp at hente ved komplementær behandling.
Kontakt Allergibehandler Betty Koudal, bliv fri for din allergi, så du igen kan have kæledyr uden problemer.